0

Al Seckel over gezichtsbedrog en zintuigelijke illusies

Al Seckel (1958) is een Amerikaanse expert in gezichtsbedrog en andere zintuiglijke illusies en hoe deze inherent zijn aan het menselijk bewustzijn. Hij houdt zich voornamelijk bezig met experimenten en onderzoek naar neuroanatomische en elektrofysiologische verklaringen daarvoor in het netvlies en de hersenschors.

 

Al Seckel schreef een aantal boeken over optische illusies en geeft er ook lezingen over op Amerikaanse universiteiten. Zijn boeken variëren van inhoud tussen ‘voornamelijk ter vermaak’ tot ‘voornamelijk ter educatie’.

 

Seckel besteed veel tijd aan het geven van lezingen en is één van de oprichters van de Southern California Skeptics. Verder voert hij actief protest tegen het lesgeven in creationisme op openbare scholen. Seckel is een van de ontwerpers van de Darwin Vis, een non-religieuze Darwinistische versie van de Ichthus. In 2005 verliet hij Caltech om zich te richten op het schrijven en op eigen onderzoek. Wel heeft Seckel zijn samenwerking met onderzoekers van Harvard voortgezet in het onderzoek naar ruimtelijke beeldspraak.

(bron: Wikipedia)

 

Over de auteur

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.