0

Anja Oldegberts

Anja Oldegberts werd geboren in Enschede. Ze sloot daar aan de Sociale Academie de opleiding sociaal cultureel werk af. De studie voor Gestalttherapeut daarna, beëindigde ze vroegtijdig. In diezelfde tijd kreeg ze een diep inzicht in haar zoeken naar ‘wie ben ik eigenlijk? Ze vond het antwoord op deze vraag.

Dit ingrijpende inzicht veranderde haar leven volkomen. Een opleiding om de mens inzicht in zichzelf te laten krijgen was niet meer nodig. Ze wist nu uit zichzelf wat er voor nodig was om jezelf te zijn. Na het inzicht in 1982 geeft ze workshops met de nadruk op het ervaren van ‘wie ben ik in dit moment’.

Enkele jaren geleden verhuisde ze naar het platteland, waar ze leeft te midden van rust en natuur.

www.zelfkennis.info


Boek van Auteur:

Het Denken, een afwijking
Anja Oldegberts

Volgens de filosofie van Anja Oldegberts is het niet zo dat de denkende mens boven de rest van de natuur uitstijgt. Ons vermogen om te kunnen denken is in tegendeel, een afwijking in de natuur. Een dom en destructief mechanisme dat het verlangen naar bevrediging en perfectie moet stillen. De connectie met Het Bewustzijn, de materieloze leegte die ons omringt, is bij de denkende mens verbroken. Geboren denkers kunnen door hun afwijking geen inzicht krijgen in wie ze zijn maar zij willen dat ook niet. De met Het Denken besmette natuurlijke mens kan wel terug naar wie hij van oorsprong is. De belangrijkste en enige stap is vol overgave willen weten wie je bent. Er moet een onvoorwaardelijke bereidheid zijn om vanzelfsprekendheden onder de loep te nemen. Zonder Het Denken zijn we verbonden met Het Instinct, datgene dat ons verenigt met de natuur. Het Instinct is de stem van Het Bewustzijn dat dieren laat doen wat ze doen, maar waar wij eeuwen geleden van zijn afgescheiden.

Het Denken, een afwijking is een confronterend boek. Beschaving, tradities, religie, relaties, gezondheid en de spirituele hype worden van Het Denken ontdaan en met andere ogen bekeken.
Meer info

Over de auteur

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.