0

brain

 

de_kracht_van_diversiteit
In ‘De kracht van diversiteit’ staat het Whole Brain Model van Ned Herrmann centraal. Herrmann ging er vanuit dat in feite alles om een Whole Brain-aanpak vraagt, maar hij stelde ook vast dat iedereen specifieke mentale voorkeuren ontwikkelt. Het Whole Brain Model is een simpel model dat snel leidt tot inzicht in de diversiteit van mentale voorkeuren. Functie-uitoefening, teamwerk en problemen oplossen, het vraagt allemaal om een Whole Brain-werkwijze. Deze werkwijze compenseert de ontbrekende mentale voorkeuren en benut de beschikbare diversiteit op het juiste moment.
Meer info…
  Recensie…
the_whole_brain_business_book
De linker hersenhelft en de rechterhersenhelft. Zeg maar gedag tegen simplistische concepten en oppervlakkige oplossingen. In het populaire werkgebied van hersenonderzoek en zijn toepassingen in de zakenwereld, levert dit boek op wat het belooft. Ned Herrmann laat zien hoe zijn bekende vier kwadrant paradigma voor maximale productiviteit en creativiteit op werk toe te passen. Dit is het eerste boek waarbij ‘whole brain thinking’ uitsluitend wordt toegepast op het bedrijfsleven.
Meer info…
the_global_brain
Creativiteitscommunities, Innovatienetwerken, openmarktinnovatie en crowdsourcing. Hoe u het ook noemt, bedrijven herkennen op steeds grotere schaal de noodzaak externe creativiteit aan te trekken. Het is echter niet gemakkelijk om deze behoefte om te zetten in concrete maatregelen. Maar, in ‘The global brain’ van de hand van twee wereldberoemde innovatiedeskundigen, wordt een poging gedaan het ‘execution gap’ te dichten. Het helpt u bij het herkennen en implementeren van de beste netwerk-innovatiestrategieën, en het vertalen hiervan naar maatregelen die passen bij uw situatie, uw bedrijf en de markt waarin u opereert.
Meer info…
the_root_of_thought
Als u iets van hersenen weet, dan kent u neuronen. Maar neuronen vertegenwoordigen slechts 10% van onze herseninhoud. De rest bestaat uit zogenaamde gliacellen. In de afgelopen jaren is er veel bekend geworden over deze cellen. Ze zijn veel belangrijker dan altijd gedacht werd. De sleutel van intelligentie, creativiteit en hersenziekten ligt in de gliacel.
Meer info…
how_people_learn
Dit boek presenteert een spannend nieuw onderzoek over de psyche, de hersens, en de processen van het leren dat nieuwe antwoorden biedt aan deze en andere kwesties. Nieuwe informatie van vele takken van de wetenschap hebben significant bijgedragen aan de kennis over het verstand, van de neurale processen die zich voordoen tijdens het leren tot de invloed van cultuur op wat mensen zien en als het ware absorberen.
Meer info…
mind_hacks
Wanneer u dit leest, denk dan aan wat er gebeurt; hoe uw ogen zich centreren op de woorden, hoe u nutteloos uw arm krabt terwijl u nadenkt, de aandachttrekkende bewegingen, geluiden en andere afleidingen die u opvallen. Het lijkt allemaal automatisch te gebeuren. ‘Mind hacks’ is een collectie van onderzoeken naar de moment-bij-moment werkingen van uw hersenen om onszelf beter te gaan begrijpen en om iets te leren over wat ons (letterlijk en figuurlijk) dik maakt.
Meer info…
the_girls_guide_to_kicking_your_career_into_gear
Caitlin Friedman en Kimberly Yorio zien het dagelijks om zich heen: vrouwen met ontspoorde carrières omdat ze denken dat als ze hard werken, dit vast iemand zal opvallen en hen daarvoor wil belonen. Maar in de huidige competitieve werkomgeving is niets minder waar. Als u die droombaan met dat droomsalaris wilt met de kansen die daarbij komen kijken, moet u ervoor gaan, zonder schaamte, schuldgevoel of twijfel!
‘The Girl’s Guide to Kicking Your Career into Gear’ biedt daarom alles wat u nodig heeft om te beslissen wat uw carrièrewensen zijn en een plan te maken om daar naar toe te werken.
Meer info…
stick_to_drawing_comics_monkey_brain
Scott Adams, bekend van Dilbert, ontdekte dat hij kwaad is over de verkeerde dingen. In dit boek gaat hij in 150 korte stukken in op deze zaken. Er zijn bijdragen over vastgoed op de maan, Komododraken, uitgaan, ondergoed, aliens en de gevaren van het zingen in de auto. Bovendien laat hij u zien hoe u gewicht kunt verliezen (een vreselijk persoonlijk probleem kan daarbij helpen) en hoe u slimmer kunt overkomen dan u werkelijk bent. Adams heeft met Dilbert laten zien dat hij een briljante kijk heeft op de cultuur van bedrijven. Nu begeeft hij zich op het terrein van columns.
Meer info…
the_business_brain_book
Uw brein is het meest complexe orgaan in het universum, maar er is geen handleiding bijgeleverd. Door de enorme overload aan informatie die wij dagelijks over ons heen krijgen, is het noodzakelijk om breinvriendelijke technieken te leren. Technieken die het mogelijk maken sneller nieuwe kennis tot ons te nemen, te verwerken, in ons brein op te slaan en te reproduceren.
Meer info…
combinatiepakket_workshops_brainstormen
Het boek ‘Workshops’ leidt u stap voor stap door alle verschillende stadia, van de eerste voorbereidingen tot de evaluatie achteraf. Als u alle tips en technieken uit dit boek toepast in uw workshops, zullen de deelnemers zich die nog lang herinneren – en om de juiste redenen!
Brainstormen is niet alleen de beste maar ook de eenvoudigste en snelste methode om ideeën te bedenken. Dit handboek staat vol praktische tips, technieken en inzichten om, alleen of in een groep, veel effectiever te brainstormen.
Meer info…
brainstormen
Brainstormen is veel meer dan ‘zomaar wat ideeën oproepen’. De inzichten uit jarenlange praktijkervaring en de nieuwste creativiteitstechnieken leiden tot doelgerichte, gestructureerde en opwindende ideeënsessies. Leer hoe u vlotter oplossingen bedenkt, veel méér ideeën genereert in minder tijd, originele invalshoeken aanboort en ideeën uitwerkt tot sterke concepten. Dit handboek is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met innovatie, consultancy, reclame en communicatie.
Meer info…
  Recensie…
het_systeem_van_crisisbeheersing
Dit boek bestrijkt het terrein van crisisbeheersing over de volle breedte: probleemgebieden en sectoren zoals dierziekten, stroomstoringen, rampenbestrijding, voedselveiligheid, telecommunicatie, financieel verkeer en milieuverontreinigingen. Het bevat een kritische analyse van bevoegdheden en verplichtingen op het terrein van crisisbeheersing en een uitgebreide reeks van aanbevelingen. Het doel daarbij is het hanteren van een transparante en eenduidige systematiek in al de relevante sectoren.
Meer info…
ik_ben_me_dr_eentje_-_brainstormen_in_je_uppie
Ooit in u opgekomen om in uw uppie te brainstormen? Vast niet. Brainstormen doet u nu eenmaal in een groep, want dan kunt u op elkaars ideeën en inspiratie voortbouwen en elkaar stimuleren en ‘meeslepen’. Dan wordt een en een drie. Maar… helaas is het niet altijd even gemakkelijk om wat mensen een aantal uur bij elkaar te krijgen. En al helemaal niet op dat moment dat u het net nodig hebt. Dan is een ‘solobrainstormset’ als deze natuurlijk een uitkomst.
Meer info…
  Recensie…
met_sprongen_vooruit
Wat gebeurt er in onze hersenen wanneer we brainstormen? Hoe komen we in de flow die ons hypergevoelig en ontvankelijk maakt voor originele ideeën en gedachten? In Met sprongen vooruit verklaart Johannes Veerenhuis-Lens waarom de hoge verwachtingen van creatieve denksessies zo vaak niet uitkomen en wat we kunnen doen om ons vermogen tot creatief denken een impuls te geven.
Meer info…
evacuatie
In dit boek wordt het begrip evacuatie opgevat als het proces van alarmering, waarschuwing, voorbereiding en vertrek in geval van een dreigende overstroming. Hierbij worden mensen, dieren en bezittingen van een onveilige naar een relatief veiligere plaats overgebracht. Er wordt vooral gekeken naar grootschalige evacuaties. Gegeven de aard en omvang van (dreigende) overstromingen leent het crisistype overstromingen zich bij uitstek voor het beschrijven van grootschalige evacuaties.
Meer info…
marketing_judo
Een boek over de wijze waarop bedrijven met een klein marketingbudget gebruik kunnen maken van de marketingcampagnes van grotere concurrenten. Onder het motto de verdediging is de beste aanval.
Meer info…
mean_markets_and_lizard_brains
In ‘Mean Markets and Lizard Brains’, legt de auteur Terry Burnham in heldere bewoordingen de biologische oorzaken van irrationeel denken en de samenhang met de manier waarop we beleggen uit. Het menselijk brein bestaat uit oeroude structuren die krachtige en vaak onbewuste invloed hebben op ons gedrag. Dit ‘reptielenbrein’ heeft weliswaar onze voorouders geholpen met eten en voortplanten, maar het heeft een verwoestende uitwerking op onze financiën.
Meer info…
mba_in_a_box
MBA in a Box brengt ’s werelds beste businessdenkers samen. Mensen als Michael Porter, Rosabeth Moss Kanter, Adrian J. Slywotzky, Warren Bennis en Bill George geven u een box vol ideeën die u carrière een boost kan geven en die u kan hepen waarde toe te voegen aan uw organisatie.
Meer info…
the_advertised_mind
In ‘The Advertised Mind’ beschrijft expert Erik du Plessis de werking van het menselijk brein. De auteur gaat specifiek in op de suggestie dat het leuk vinden van een advertentie een zeer belangrijke factor is bij het onthouden ervan, wat consumenten ontvankelijk maakt voor een aankoop. Hierbij betrekt hij psychologen, neurologen en AI-specialisten (artificial intelligence). Du Plessis onderzoekt het effect van adverteren op de consument en het herinneren en herkennen van advertenties.
Meer info…

 

Over de auteur

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.