0

Breingeheim – rust en helderheid in je hoofd – Pat Lind-Kyle

Train je hersenen, creëer meer innerlijke vrede en krijgen toegang tot meer creativiteit en geluk.

Recente wetenschappelijke ontwikkelingen laten zien hoe onze hersenen zich continu vernieuwen, als reactie op de dingen die we meemaken. Op basis van deze inzichten geeft de auteur ons een trainingsprogramma om ons gedrag te ‘herprogrammeren’. Door het trainen van onze hersenen ontstaan namelijk nieuwe neurale verbindingen en patronen en wordt het zenuwnetwerk vernieuwd, deze verscherpen onze geestelijke vermogens en herstellen de cognitieve disbalans in onze hersenen.

Zelfhulpboek over de herprogrammering van de hersenen via meditatie en visualisatie om projecties af te bouwen en een verruimde werkelijkheid van het nu te ervaren, inclusief vrede en geluk. Na een zware ziekte heeft Patt Lind-Kyle zich intensief beziggehouden met hoe onze hersenen werken. Als therapeute en trainster heeft zij haar eigen methode ontwikkeld waarbij de hersenen herprogrammeerbaar blijken via neuroplasticiteit en spiegelneuronen.

Na een uitvoerige behandeling van de werking van de hersenen (flow, de gevolgen van chronische stress, de verschillende hersendelen en cortexverbindingen, synchroniciteit) en de theorie rond trainen van de geest (intentie, attentie, ontvankelijkheid, bewustzijn en enneagramtype) werkt ze haar methode helder en uitgebreid uit in een meditatiemethode – ‘mentale techniek’ – waarbij de eerder besproken onderwerpen gekoppeld wordt aan een gestage verruiming van bewustzijn via vier hersengolfpatronen (van beta tot en met delta). De methode is ook beschikbaar op verschillende instructie-cd’s. Het boek verschaft een helder, stap-voor-stap programma dat laat zien hoe je de disbalans in het gestresste brein kunt herstellen en over kunt gaan naar een vredige ‘state of mind’.

Winnaar van de Written Art Awards 2010

Patt Lind-Kyle
Patt Lind-Kyle is therapeute en trainer. Zij is een voormalig professor en oprichtster van een bedrijf dat zich richt op stressmanagement, gezondheid en piekprestaties.www.BrainChangeBook.com en www.lindandkyle.com en op Youtube: http://www.youtube.com/user/lindkyle
.

.
.

Over de auteur

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.