2

denken

 

dialogisch_denken
‘Dialogisch Denken’ is geen e-mailmarketing, event driven marketing of CRM. Het is een nieuwe manier van denken en doen die de potentie van directe communicatie volledig wil benutten. En daardoor merken en consumenten dichter bij elkaar brengt. Evenals merkenbouwers en direct marketeers.
Meer info…
een_betere_balans_tussen_voelen_denken_doen
Mensen staan verschillend in het leven. U heeft nu eenmaal voelers, denkers en doeners. Zij ervaren elk hun werkelijkheid op een nogal eenzijdige wijze, met alle beperkingen en misverstanden van dien. Wilt u succesvol zijn in het leven en in een organisatie ook als leider goed kunnen functioneren, dan is het zaak die eenzijdigheden te overwinnen en een balans te vinden tussen voelen, denken en doen. Dit boek helpt u daarbij op weg.
Meer info…
een_zee_van_tijd
Een pro-actieve opstelling ten opzichte van wat u in het leven wilt verwezenlijken is van wezenlijk belang. Een opstelling waarin tijd geen beperkende factor is, maar juist een bron van mogelijkheden, een zee van kansen biedt. Dit boek geeft een leidraad hoe u tot een dergelijke vorm van pro-activiteit in uw leven kunt komen. De auteur neemt u mee op een denkbeeldige reis over de Zee van Tijd, waarin de vragen en thema’s waarmee ieder mens wordt geconfronteerd, met behulp van metaforen inzichtelijk worden gemaakt.
Meer info…
doorbreek_je_denken
Persoonlijke transformatie is absoluut onmogelijk als u verstandelijk probeert uw beperkingen aan te pakken en te overwinnen. Op die manier worden ze juist versterkt en in stand gehouden. De oplossing is te vinden in het NU. Dit boek laat u in verschillende stappen zien hoe het NU de sleutel kan zijn naar werkelijk geluk en succes. Door u bewust te zijn van het moment kunt u vastzittende gedachten en emoties transformeren in liefde en vrijheid. Ontdek hoe uw natuurlijke zijn uw alledaagse leven dramatisch verbetert, zonder dat u mentaal iets hoeft te doen!
Meer info…
creatief_denken
Door de snelle veranderingen in onze maatschappij wordt er steeds meer een beroep gedaan op de creatieve kwaliteiten van studenten en werkenden. Hoe die kwaliteiten in het werk of voor persoonlijke doelen optimaal benut kunnen worden, wordt in dit basisboek beschreven.
Meer info…
  Recensie…
gedachtemanagement
Het Gedachten Analyse Programma, afgekort GAP, is een nieuwe methodiek die het ons mogelijk maakt om stil te staan bij wat wij denken. Het is het resultaat van een onderzoek van zeven jaar naar hoe mensen denken in allerlei situaties.
Meer info…
verstandig_denken_infantiel_handelen
Dit nieuwe boek van Paul Postma beschrijft de confrontatie tussen het oude en het nieuwe brein, toegepast op het leiden van bedrijven en het gedrag van hun klanten. Terwijl managers bij hun beslissingen afgaan op het jongste, rationele deel van het brein reageren hun klanten en medewerkers helemaal niet rationeel.
Meer info…
intutie
‘Intuïtie’ betekende de doorbraak voor Malcolm Gladwell in Nederland. Het is dan ook een boek dat werkt op verschillende niveaus. Het is een boek dat uitlegt hoe besluitvorming werkt: in het persoonlijke leven maar ook op het werk, op straat of in een bedrijf. Gladwell legt overtuigend uit hoe we erin kunnen slagen betere besluiten te nemen.
Meer info…
  Recensie…
de_stof_van_het_denken
In ‘De stof van het denken’ beschrijft Steven Pinker op een volkomen nieuwe manier hoe de menselijke geest werkt. Onze geest is tot stand gekomen in een tijd waarin nagedacht moest worden over stenen, planten en gevaarlijke beesten. Inmiddels is diezelfde geest in staat natuurkunde te ontrafelen en democratie te bedenken. Hoe heeft de geest zich zo kunnen aanpassen? Het antwoord is te achterhalen, aldus Pinker, via taal. Hij onderzoekt onze gesprekken, grappen, conflicten en schetst zo een beeld van de gedachten en emoties die onze mentale levens vormgeven
Meer info…
leef_met_lef
Creatief denken maakt het leven leuker. Irritaties worden kansen, nieuwe mogelijkheden liggen voor het oprapen en u bespaart tijd en geld. Maar bovenal levert het veel positieve energie op. Creatief denken is niet moeilijk: u kunt het gewoon leren. ‘Leef met lef’ geeft daarvoor eenvoudige technieken en praktische tips.
Meer info…
zij_denkt_dus_zij_bestaat
‘Zij denkt dus zij bestaat’ is een prikkelende en verrassende verzameling essays van filosofes die op zeer uiteenlopende manieren met hun vak bezig zijn.
Meer info…
anders_denken_nieuwe_kansen_2_audio-cds
Ook zo’n moeite met overzicht houden? Of met keuzes maken? En om gefocust te blijven? Tijd om uw manier van denken te veranderen. Want alleen met een flexibele denkwijze kunt u meer uit het leven halen dan u nu doet. Maar hoe verandert u uw denkwijze? Dit luisterboek geeft u tips en oefeningen om snel en effectief tot andere gedachten te kunnen komen en nieuwe kansen te ontdekken.
Meer info…
anders_denken_nieuwe_kansen
De kwaliteit van ons leven hangt af van de kwaliteit van ons denken. In dit boek vindt u op elke bladzijde tips en oefeningen om uw denkkracht te versterken. Het staat boordevol adviezen voor flexibele en productief denken, gericht op positieve verandering in je leven. Neem een ambitie of doel in gedachten en begin te bladeren.
Meer info…
van_oor_tot_oor
In dit hoogst originele onderzoek legt filosoof Raymond Tallis stukje bij beetje het lichaamsdeel bloot waar we ons het meest mee identificeren: ons hoofd, en hij gaat op zoek naar de zetel van onze ziel en onze identiteit. Tallis diept de sociale geschiedenis van het blozen uit, denkt na over de vreemde gewoonte van het kussen, laat ons zien waarom giechelbuien aanstekelijk werken en vraagt zich af of tranen van het lachen dezelfde zijn als tranen van verdriet. Met zijn beschrijving van slapen en waken, de transformatie van ademen naar spreken en de ontwikkeling van het abstracte denken laat Tallis zien dat het hoofd een plaats is waar voortdurend vitale activiteiten plaatsvinden.
Meer info…
het_slimme_onbewuste
Waarom helpt nadenken vaak niet bij het nemen van beslissingen? Waarom vinden we een liedje dat al weken op nummer 1 staat in de hitlijsten leuker dan een liedje dat we voor het eerst horen? En hadden Mozart en Einstein een beter functionerend bewustzijn dan wij, of was het hun onbewuste dat hen tot genieën maakte?
Meer info…
  Recensie…
creatief_denken
Organisaties kunnen hun omzetgroei en concurrentievermogen verhogen door het creëren van nieuwe (technologische) ontwikkelingen en vindingrijkheid bij het oplossen van problemen. Dat levert nieuwe producten en werkwijzen op waarmee zij in staat zijn zich van andere organisaties te onderscheiden. Creatieve managers zijn in organisaties dan ook onmisbaar. Maar wat is creativiteit? Hoe meet en ontwikkelt u deze eigenschap? En hoe kunt u creatieve vermogens van medewerkers aanspreken? Deze vragen staan centraal in ‘Creatief denken’.
Meer info…
in_een_flits
James Gleick geldt als een van de scherpzinnigste journalisten en gidsen van deze nieuwe wereld. In ‘In een flits’ bewijst hij zich opnieuw als een uniek observator van deze tijd en geeft hij een vlijmscherpe analyse van de grote veranderingen die de vooruitgang met zich meebrengt.
Meer info…
cognitieve_gedragstherapie_voor_dummies
Of u nu met angst of depressie kampt, van uw verslaving af wilt of gewoon wilt afvallen, de sleutel tot succes is dat u leert anders te denken. Cognitieve gedragstherapie (CGT) is een praktische, zinnige en doeltreffende aanpak om uw gedachten de baas te worden en opbouwend te leren denken. ‘Cognitieve gedragstherapie voor Dummies’ biedt de gemakkelijkste en snelste manier om met CGT aan de slag te gaan.
Meer info…
mindmappen
Wilt u uw creativiteit, concentratie, communicatieve vaardigheden, leervermogen en algemene intelligentie tot grote hoogte brengen? ‘Mindmappen’ laat u kennismaken met een unieke methode waarmee u al deze doelen en nog veel meer kunt bereiken!
Meer info…
  Recensie…
beter_denken
Is onze manier van denken een aangeboren eigenschap waaraan we niets kunnen veranderen? Of is het een vaardigheid die we door te oefenen kunnen verbeteren, zoals zwemmen of koken? Volgens Edward de Bono kunnen we onze hersens zeker trainen. In dit boek beschrijft hij een aantal praktische, eenvoudige en zeer effectieve methoden waarmee we onze manier van denken, beslissingen nemen en problemen oplossen kunnen verbeteren. De Bono schrijft het merendeel van de denkfouten die we maken toe aan hoe we tegen dingen aankijken. En dat kan worden bijgesteld.
Meer info…
focus
We presteren vaak onder de maat omdat het zo moeilijk is om geconcentreerd te blijven. Met ‘Focus – de kracht van doelgericht denken’ kunt u daar verandering in brengen. U ontdekt hoe u met behulp van revolutionaire technieken voor tijdmanagement uw denkkracht vergroot en hoe u zich beperkt tot wat echt van belang is: uw doelen en uw resultaten. Leer van de lessen in dit boek en laat uzelf en uw omgeving versteld staan.
Meer info…
kritisch_denken
Kritische denkvaardigheden bezit u niet van nature. Wel kunt u deze trainen. Dit kan met behulp van de unieke methodiek ‘Kritisch Denken met Rationale’, waar dit boek bij hoort. Rationale is de naam van een softwareprogramma dat u helpt informatie te ordenen, redeneringen te visualiseren en vervolgens een goed en gefundeerd betoog op te bouwen. Ook leert u hoe u redeneringen van anderen kunt herkennen, analyseren en beoordelen. Dit boek gaat in op de basisbegrippen van kritisch denken en geeft inzicht in en geeft inzicht in de achterliggende theorie van de methodiek. Software en boek zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Meer info…
het_breinboek_voor_managers
Paul Postma behandelt in dit boek het brein als biologisch orgaan, als supercomputer, als gereedschapskist van de evolutie en als bemiddelaar tussen uzelf en uw omgeving. Hij onthult op grond van die inzichten hoe uw medewerkers, maar ook uw baas, collega’s en klanten, denken en handelen – en waarom ze dat zo doen. Even verrassend als gênant, zowel voor uzelf als uw omgeving.
Meer info…
  Recensie…
hoe_consumenten_denken
We geven kapitalen uit aan marktonderzoek en toch slaat tachtig procent van het nieuwe productaanbod de plank mis. Helaas is het patroon voorspelbaar: consumenten zeggen dat ze iets willen, bedrijven maken het, en is het eenmaal verkrijgbaar, dan koopt niemand het. Hoe kan dat? Weten consumenten soms niet wat ze willen?
Op basis van de nieuwste inzichten uit de neuropsychologie, sociologisch onderzoek, literaire analyse en cognitieve wetenschap introduceert Gerald Zaltman in dit handboek innovatie hulpmiddelen en revolutionaire technieken voor markerteers.
Meer info…
  Recensie…
creatief_denken
Van de hand van Edward de Bono, bestsellerauteur van onder meer ‘Zes denkende hoofddeksels’ en ‘Gym voor je geest’, is er nu het allesoverkoepelende magnum opus: ‘Creatief denken’. Met ‘Creatief denken’ leggen we de denklat een stuk hoger en leren we slimmer denken, waardoor we – zowel op persoonlijk als op zakelijk niveau – problemen creatiever oplossen en succesvoller worden.
Meer info…

26. Motivatie

motivatie
‘Motivatie’ benadert de menselijke basisbehoeften vanuit een evolutionair perspectief. Het boek bespreekt de belangrijkste ontwikkelingen in het denken over motivatie, en geeft een beschrijving van onze basisbehoeften en van de daaruit voortvloeiende waarden. Het gaat in op de vraag in hoeverre ons gedrag het resultaat is van onze biologische aanleg dan wel van leerprocessen en op de vraag in welke mate we ‘vrij’ zijn bij de keuzes die we maken.
Meer info…
  Recensie…

27. Ideeën

ideen
‘Ideeën’ is een canon van het menselijk denken. Elk hoofdstuk is een boek op zich, met daarin de belangrijkste ontwikkelingen en inzichten over de betreffende periode. Uiteindelijk zijn alle verschillende hoofdstukken over culturen, godsdiensten, maatschappelijke en technische ontwikkelingen bijeengebracht in één samenhangende visie.
Meer info…
botox_voor_je_brein
Wie jong denkt, kan jong blijven. Is het u wel eens opgevallen dat de meeste mensen er tegenwoordig jong uitzien maar zich toch oud voelen? En kent u het gevoel dat de tijd steeds sneller gaat? Dat komt doordat u de frisheid, de ontvankelijkheid van de jeugd bent kwijtgeraakt. ‘Botox voor je brein’ is een methode die u opnieuw die kracht en energie leert ontdekken en benutten. De Wijsheid van de Jeugd en de Leeftijd van uw Hersenen (jong brein/oud brein) zijn de twee centrale concepten van dit boek.
Meer info…
denken_doen
Zes grote Nederlandse ondernemingen die een crisis hebben doorgemaakt, zijn over een langere periode onderzocht, zowel naar het gedrag zoals dat tot uiting komt in de strategie, de structuur en de cultuur van de ondernemingen, als naar het ‘denken’ zoals verwoord in ‘mission statements’ en doelstellingennota’s.
Meer info…
denken_en_doen_in_dialoog
In dit boek onderzoekt de auteur, theoretisch en methodisch, onder welke voorwaarden cliënten hun behoeften tot uitdrukking kunnen brengen. Fanny Heymann ontwikkelde een interactieve werkwijze die de professional in staat stelt cliënten te motiveren en, stap voor stap, nieuwe mogelijkheden te onderzoeken. De eigen leefwereld en het concrete handelingsperspectief van de cliënt staan daarbij centraal. Daarbij onderzoekt de professional niet slechts het waardenpatroon van de cliënt, maar ook de eigen aannames. Deze werkwijze wordt aangeduid met de term dialogische deconstructie.
Meer info…
futuring_de_kunst_van_het_anticiperen
Modern managen behelst gemeenschappelijk anticiperen: samen reikhalzend uitzien naar iets onvoorstelbaar waardenvols en daar zoveel energie aan ontlenen dat realisatie kansrijk wordt. En het gaat over samen vooruitlopen op het nu nog onvoorstelbare, dat we niet zelf kunnen beïnvloeden maar dat veel invloed zou hebben als het gebeurde. Futuring verbindt twee bekende en erkende methoden – visieontwikkeling en scenarioplanning – tot een consistent, flexibel denkproces dat tot bevlogen en bezonnen handelen leidt.
Meer info…
evolutionair_denken
‘Evolutionair denken’ maakt de lezer vertrouwd met de belangrijkste inzichten uit de moderne evolutiebiologie en biedt een uitgebreid overzicht van de consequenties daarvan voor de taal-, cultuur-, mens- en sociale wetenschappen. In een heldere en toegankelijke stijl maakt Chris Buskes duidelijk dat er vrijwel geen wetenschapsgebied is aan te wijzen dat niet door Darwins evolutietheorie is beïnvloed.
Meer info…
ret-handboek_voor_ouders
Elke ouder is wel eens onzeker, geïrriteerd, gefrustreerd, boos of bezorgd. Maar als deze gevoelens aanhouden, kan het ook een echte last worden. Het zou dan fijn zijn om de situatie te veranderen. Soms lukt dat, maar vaak ook niet. De manier waarop u naar de situatie kijkt , is bijna altijd wel te veranderen. ‘Het RET-handboek voor ouders’ kan u daarbij helpen. Door anders te kijken naar een situatie, door er anders over te denken kunt u zich ook anders gaan voelen. Daarvoor wordt een helder en praktische stappenplan gebruikt. Dit stappenplan is gebaseerd op de Rationeel-emotieve Training (RET), deze methode wordt met veel succes in coaching en therapie gebruikt, en wordt hier voor het eerst toegepast in een boek voor ouders.
Meer info…
oplossingsgericht_denken
Veel te vaak richten organisaties hun aandacht op problemen. In plaats van vruchteloos te speuren naar de oorzaken daarvan, kunnen bedrijven zich beter concentreren op wat wel goed gaat. De focus op oplossingen en niet op problemen, op de toekomst en niet op het verleden, maakt de weg vrij voor een positieve en pragmatische manier om vooruitgang te boeken.
Meer info…
50_psychologie_klassiekers
We willen allemaal weten wat onszelf en anderen drijft in het leven. We willen weten wie en wat we zijn, en waarom we ons gedragen zoals we doen. De gebruikelijke weg om die kennis te verwerven, is levenservaring. Maar met 50 Psychologieklassiekers komt u ook een heel eind in de goede richting.
Meer info…
harvard_business_review_over_baanbrekend_denken
Veel ondernemingen zien inspiratie als een ongrijpbaar en niet te managen fenomeen. Toch zijn er wel degelijk bewezen strategieën om creativiteit te managen en aan te moedigen: Harvard Business Review heeft een aantal van de beste ideeën en gedachten uitgegeven over het organiseren van innovatie.
Meer info…
creatief_denken
Ontdek hoe u zich uit vastgeroeste denkpatronen kunt bevrijden en betreed een wereld waarin originele ideeën, slimme oplossingen en creatief plezier.
slim_denken_slim_handelen
Met behulp van een nieuwe reeks denkstrategieën leert u uw geest te richten, alledaagse problemen op te lossen, de juiste keuzes te maken en plannen echt uit te voeren. Gebruik uw brein waarvoor het bedoeld is, als een veelzijdig stuk gereedschap – gereedschap voor het leven.
Meer info…
de_kracht_van_positief_denken_op_uw_werk
Scott Ventrella, past in dit boek de principes van Norman Vincent Peale’s bekende boek ‘De kracht van positief denken’ toe op het werk. Na jaren van uitgebreid onderzoek en praktijktests zijn de resultaten verwerkt tot een programma waarmee u in alle functies, beter zal presteren. U leert eigenschappen te ontwikkelen die de positieve denker kenmerken.
Meer info…
strategisch_denken
In de meeste handboeken wordt strategie vanuit een normatief perspectief gepresenteerd: hoe moet je een strategisch plan maken, hoe een analyse uitvoeren? Ten Bos breekt hier heel nadrukkelijk mee en nodigt de lezer uit niet na te denken wat strategie zou kunnen of moeten zijn, maar over wat strategie in de praktijk voor de beleidsmaker betekent.
Meer info…
  Recensie…
groots_denken
De denkstrategieën die in ‘Groots denken’ worden beschreven zijn in de eerste plaats resultaatgericht, ze kunnen door iedereen gebruikt worden en hebben hun nut in de praktijk bewezen. ‘Groots denken’ is dan ook bedoeld voor iedereen die met creatief denken daadwerkelijk het succes van zijn organisatie wil vergroten.
Meer info…
dobberen_en_denken
Don Scheers beschrijft op toegankelijke en intuïtieve wijze metaforen van veranderprocessen en zijn persoonlijke beschouwingen vanuit een breed perspectief: de natuur, ons lichaam, bewustzijn en intuïtie. Hij stimuleert de lezer tot een actieve rol tijdens veranderprocessen en reikt daarnaast momenten aan van reflectie en stilte. Veranderen is ook een persoonlijke ervaring. Vanuit de praktijk en hun specifieke vakgebied geven diverse auteurs in het boek hun visie op een veranderthema.
Meer info…
het_oog_kan_zichzelf_niet_zien
Nieuwe Dimensies heeft een reeks boekjes ontwikkeld onder de naam ‘Essentials’. ‘Essentials’ nemen u mee naar de kern: de kern in uzelf en de kern in de organisatie. Bij Nieuwe Dimensies werken we vanuit deze kern naar buiten en zo leren we u anders te kijken. En hierdoor denkt u anders, voelt u zich anders, gebruikt u uw kwaliteiten anders en communiceert u anders. Met als gevolg dat houding en gedrag veranderen en dat ook de omgeving verandert.
Meer info…
hebt_u_een_ceo-brein
Met een bepaald deel van de hersenen smeden we plannen en voeren we die ook uit. Dat deel wordt daarom wel het CEO-brein genoemd. ‘Hebt u een CEO-brein?’ beschrijft de werking van het CEO-brein en wat ervoor nodig is om het tot volle wasdom te ontwikkelen. Wat drijft u als manager? Hoe geeft u leiding, neemt u beslissingen en gaat u om met stress? In het CEO-brein wordt alles geregeld. Van leiderschap tot besluitvorming en van strategie tot stressmanagement. En hoe komt het toch dat zoveel verstandige mensen zo slecht managen?
Meer info…
zes_denkende_hoofddeksels
Edward de Bono is een internationale autoriteit op het gebied van conceptueel denken. In dit boek stroomlijnt hij op een originele manier het besluitvormingsproces. Het denkproces wordt opgesplitst in zes denkniveaus, voorgesteld door zes verschillende hoeden.
Meer info…
de_ijzeren_wil
‘De IJzeren wil’ gaat over kunstmatige intelligentie en over de filosofische vragen die daaraan verbonden zijn. ‘De IJzeren wil’ geeft niet per se antwoorden, maar laat wel zien hoe u op een intelligente manier met dit soort vragen om kan gaan. Speels, en met voorbeelden uit het dagelijks leven.
Meer info…

 

Over de auteur

reacties (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. […] de rest van de natuur overstijgt. Wetenschappers en filosofen hebben geen slotconclusie over wat denken precies inhoudt, wel zijn ze het erover eens dat het vermogen om problemen op te lossen een […]

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.