1

Ingeborg Bosch

Ingeborg Bosch (1960) ontwikkelde meer dan tien jaar geleden PRI®, dat staat voor ‘Past Reality Integration’. Belangrijk speerpunt van deze bewustzijnsleer zijn onze
afweren: illusies die ons een helder zicht op onszelf en het leven benemen. “Als je ‘oude pijn uit het verleden’ onder ogen durft te zien, kan je je afweren ontmaskeren en het heden steeds vaker zien voor wat het werkelijk is: meestal verrassend onbelast. Dan staan je afweren je niet meer in de weg om op een aangename manier in het nu te leven.”

Ingeborg Bosch houdt zich momenteel vanuit haar woonplaats in Zuid-Frankrijk voornamelijk bezig met het opleiden van PRI therapeuten (internationale 4-jarige training), het schrijven van boeken over PRI en in samenwerking met het netwerk van PRI therapeuten aan het bekendheid geven aan de PRI methode en therapie. De boeken van Ingeborg Bosch zijn vertaald in het Frans, Engels, Duits en Italiaans.

Aan de Universiteit Maastricht is er een onderzoek gaande naar de effectiviteit van PRI therapie. Doel van dit onderzoek is, naast het verkrijgen van inzicht in cliëntgroepen, hulpvraag en indicaties, vooral het meten van de effecten van PRI-therapie op de lange termijn.

S: www.PRIonline.nl

artikel van auteur: PRI en de kunst van bewust leven

boeken van auteur:

Over de auteur

reacties (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. marielle schreef:

  Dit is de bekende PRI-reclame, gewoon gekopieerd van mw. Bosch’s website. Het langverwachte onderzoek uit Maastricht dat maar niet komt.
  PRI is een allegaartje van benaderingen dat ook populair wetenschappelijke hersendingetjes invoegt in zijn theorie om het allemaal een beetje wetenschappelijk te laten overkomen. Laat je niet foppen, het is pseudowetenschap. Check even de prijzen die deze mw. Bosch vraagt voor een zgn. intensive therapie, en dan weet je genoeg!
  http://www.pastrealityintegration.com/nl/pri-therapie/intensive-therapie

  2485 euro voor 5 (vijf!) sessies van anderhalf uur!!!
  Moet je ook nog voor naar Zuid Frankrijk.

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.