0

KI, het antwoord op onze knotsgekke maatschappij

KI, innerlijke energiebron

De wereld transformeert in een razend tempo en het lijkt wel of deze veranderingen steeds sneller op ons afkomen. De globalisering en de kredietcrisis doen hun werk grondig. Het kost veel energie om je telkens weer aan de vele veranderingen aan te passen. We zijn knetterdruk en de dagelijkse beslommeringen nemen je volledig in beslag. Ga dat maar eens bij jezelf na.

E-mailverkeer, sociale verplichtingen, opgroeiende kinderen en een toenemende werkdruk. Wie komt er nog aan zichzelf toe? Het privé-leven en de zakelijke activiteiten vloeien ongemerkt in elkaar over.

We doen nog net alsof we alles onder controle hebben, maar diep in ons hart weten we dat dit slechts een illusie is. De snel veranderende wereld biedt kansen, maar heeft voor velen ook zijn prijs. Slapeloosheid, zorgen en depressie, om er maar een paar te noemen. Meer dan zestig procent van alle medische klachten heeft als directe of indirecte oorzaak stress.

Is dit ons lot? Het antwoord is keihard “Nee!”. We zijn in onze westerse wereld zodanig op het uiterlijk en de wereld om ons heen gefixeerd geraakt, dat we onze eigen innerlijke krachtbron vergeten zijn. Diep in elk mens zit een onmetelijk grote energiebron, die ons de rust en stabiliteit van een Boeddhistische monnik geeft. Het is als het oog van een orkaan. De wereld verandert met orkaankracht 12, maar in het oog is het stil en stabiel. Daar vindt je rust en stabiliteit in deze knotsgekke wereld.

Deze innerlijke energiebron wordt “KI” genoemd. Een voor velen vergeten bron van energie, rust en geluk. Deze innerlijke energiebron wordt “KI” genoemd. Een voor velen vergeten bron van energie, rust en geluk. Verbaasd u zich wel eens over kleine kinderen, die hun dag met tomeloze energie doorbrengen. Zij leven nog op basis van hun innerlijke bron, waar wij vaak het contact ergens tijdens het volwassen worden, verloren hebben.

De KI-principes

KI is onze levensenergie, die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Het is onze verbinding met het universum en alles om ons heen. Iemand met een zwakke KI-stroom of blokkades zal zich afgesloten, futloos en zwak voelen. Een langdurig geblokkeerde KI stroom, door bijvoorbeeld stress, kan iemand uiteindelijk ziek of depressief maken.

Een gezonde, onbelemmerde KI-stroom daarentegen geeft mensen toegang tot hun onbeperkte innerlijke kracht. Je voelt je energiek en krachtig en kan meer aan dan dat je ooit voor mogelijk had gehouden. Mensen met een gezonde KI hebben -net als baby’s- een grote aantrekkingskracht op anderen. Ze voelen zich energieker en opereren vanuit een natuurlijke rust.

Alle reden dus om door middel van de vier KI-principes te werken aan een onbelemmerende en actieve KI. Als je één van de vier principes toepast, zal de KI onbelemmerd door je lichaam stromen en zul je de sensatie ervaren van een met KI gevoed lichaam.

De 4 KI principes zijn:

  1. Aandacht in KI-punt
  2. Ontspan volledig
  3. Hou het gewicht aan de onderkant
  4. KI naar buiten laten stromen

Stormbestendig koersen door de recessiewind

In deze hectische tijden zoekt u een eenvoudige manier om uw innerlijke kracht (KI) sterk te maken. U wilt zich niet gek laten maken door de lawine aan slecht nieuws dat over ons heen wordt gestort. Maar hoe doet u dat?

Ieder mens heeft een innerlijk krachtpunt (dat het KI punt wordt genoemd) bevindt zich drie platte vingers onder de navel. Als je kucht, drukt het KI-punt naar buiten. Concreet twee keer per dag tien minuten ademhalen vanuit dit KI-punt geeft u na een paar dagen al de rust van een Boeddhistische monnik.

Zo ontstaat er meer balans tussen het hoofd en de buik. Een beproefde methodiek uit het verre oosten. U blijft persoonlijk rustig en op koers. Hoe hard de recessiewind ook tekeer gaat.

Artikel werd eerder gepubliceerd op: www.menscentraal.nl

Even voorstellen: Hans Peter Roel

Hans Peter Roel (Soest, 1964) studeerde aan de HTS, Universiteit Nyenrode. Behalve auteur en veelgevraagd spreker is hij Marketing Manager Instituten & Charitas Banking bij een vooraanstaande financiële multinational.

Hans Peter Roel is een creatieve denker, die inspireert en die het talent heeft om die ideeën om te zetten in een nieuwe werkelijkheid”.

Hij ziet het als zijn missie om mensen te inspireren om hun volle vermogen te gebruiken: “Geef mensen de ruimte om de kracht in zichzelf te vinden, en een onmetelijke energiebron wordt bereikbaar”.

ki_-_oosterse_wijsheid_in_een_westerse_samenleving
KI – oosterse wijsheid in een westerse samenleving
Hans Peter Roel

de_ontkooiing
De ontkooiing

Hans Peter Roel

n_e_x_t_-_de_onderneming_van_de_toekomst
N.E.X.T. – de onderneming van de toekomst

Hans Peter Roel
de_brug_naar_spiritualiteit_creativiteit
De brug naar spiritualiteit & creativiteit
René Tissen
, Gerrit Broekstra , Hans Peter Roel
Dio en de sleutel van de zeven wijsheden
Dio en de sleutel van de zeven wijsheden
Hans Peter Roel & Roel, M.
de_vierde_dimensie
De vierde dimensie
Hans Peter Roel

E: info@nextcompany.nl
S: www.hanspeterroel.nl
S: www.nextcompany.nl

artikelen van auteur: KI, het antwoord op onze knotsgekke maatschappij

Over de auteur

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.