0

Lichttherapie behandelmethode voor lichamelijke en psychische klachten

Lichttherapie is een behandelmethode voor vele lichamelijke en psychische klachten, niet alleen voor het bestrijden van klachten maar ook om ze te voorkomen. Een menselijk lichaam kan erg veel verdragen, maar het houdt een keer op. In de drukke maatschappij van tegenwoordig wordt er weinig tijd genomen voor ontspanning. Op den duur kan dit gaan opbreken. Alleen af en toe een weekje op vakantie is niet genoeg. Na het werk ontspannen, dagelijks goed eten, voldoende bewegen, lekker slapen en genoeg daglicht is ook belangrijk.

Wanneer het lichaam overbelast is kunnen lichamelijke klachten ontstaan. Gewrichtspijn en spierpijn zijn veel voorkomende problemen. Last van de knieën of de heupen wanneer we lange dagen staan of gevoelige en gespannen schouders bij een kantoorbaan. Infrarood licht is een van de soorten lichttherapie welke klachten kunnen verhelpen. Infrarood kan in de vorm van een lamp zijn, waar we voor kunnen gaan zitten om een bepaalde plek te verwarmen. Dit kan tevens in de vorm van een massage apparaat. Naast de warmte ontspannen de spieren door de bewegingen. De bloedsomloop wordt gestimuleerd en door de toevoer van zuurstofrijk bloed verzacht en ontspant de pijnlijke plek.

Branderige ogen, een loopneus, astma, eczeem of kortademigheid, een allergie. Veel mensen hebben last van een neusallergie. Hooikoorts, huisstofmijtallergie of een dierenallergie, ze zorgen allemaal voor vervelende klachten. Een goede oplossing voor dit probleem is lichttherapie in de vorm van een Medinose. Dit apparaatje is in twee soorten verkrijgbaar en zorgt ervoor dat de allergische reactie uitblijft. Onderzoek heeft aangetoond dat 70% van de gebruikers en baat bij heeft.

Huidproblemen kunnen tevens opgelost of verminderd worden met behulp van lichttherapie. Een apparaatje wat rood licht afgeeft met een zeer specifieke golflengte, zorgt ervoor dat de genezing van acne, wondjes, puistjes of eczeem wordt versneld en bevorderd. Het neemt niet alleen lichamelijke klachten af, de psychische klachten rondom een onzuivere huid worden tevens weggenomen.

Een allergie, huidproblemen of gewrichtspijn zijn niet de enige klachten welke verholpen kunnen worden met behulp van verschillende soorten licht, ook de koortslip kan behandeld worden met een speciaal product, de HerpoTherm. De koortslip wordt ook wel koortsuitslag genoemd en wordt veroorzaakt door het herpes virus.

De vele lichamelijke klachten zijn ontelbaar, maar kunnen allen verholpen worden. Ook psychische klachten kunnen verholpen of verminderd worden met lichttherapie, namelijk met een daglichtlamp of daglichtwekker. Veel mensen hebben last van een (winter)depressie. Dit kan worden veroorzaakt door de lage hoeveelheid licht die we binnen krijgen tijdens de donker maanden in het jaar. Om het bioritme een handje te helpen kan de hoeveelheid licht worden aangevuld met een daglichtlamp. Een daglichtwekker zorgt ervoor dat we ’s ochtend eenvoudiger op kunnen staan.

Naast klachten verhelpen kan een daglichtlamp, een daglicht wekker, een massageapparaat of een warmte lamp ook gebruikt worden om lekker te ontspannen en dergelijke klachten te voorkomen. Verschillende merken zijn gespecialiseerd op het gebied van lichttherapie, onder andere de merken Philips, Lumie, Medisana en Inventum.

Adverteren bij Daisycon

 

Over de auteur

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.