0

Mark Nelissen

mark_nelissen (foto Frank Toussaint)Mark Nelissen is professor in de gedragsbiologie aan de universiteiten van Antwerpen en Hasselt. Hij heeft veel bijgedragen tot de verspreiding van de evolutiegedachte bij de Nederlandstalige bevolking.

Hij is Doctor in de Wetenschappen en Geaggregeerde voor het Hoger Onderwijs en doceert Celbiologie & Genetica, Toegepaste Gedragsbiologie, Gedragsbiologie (Antwerpen), Gedragsbiologie (Hasselt), Dierenwelzijn, Menselijk Gedrag & Evolutiepsychologie, Biologische Antropologie en Ethologie
 
Naast diverse nevenfuncties, woordvoerder- en lidmaatschappen is hij lid van de Raad voor Advies van EOS en schrijft hij de blogs “De bril van Darwin” voor EOS. Verder heeft hij diverse boeken gepubliceerd.
Lexicon van de gedragsbiologie (1996), Introductie tot de gedragsbiologie (1997), De bril van Darwin (2000), Waarom we willen wat we willen (2004) en De Brein Machine (2008)
 
 
de_brein_machine
De brein machine
Mark Nelissen
De bril van Darwin
De bril van Darwin
Mark Nelissen
Waarom we willen wat we willen
Waarom we willen wat we willen
Mark Nelissen
 
 
Voor uitgebreid cv en contactgegevens: klik hier >>

artikel: Emoties: dirigenten of stoorzenders?

Over de auteur

Mark Nelissen is professor in de gedragsbiologie aan de universiteiten van Antwerpen en Hasselt. Hij heeft veel bijgedragen tot de verspreiding van de evolutiegedachte bij de Nederlandstalige bevolking. Hij is Doctor in de Wetenschappen en Geaggregeerde voor het Hoger Onderwijs en doceert Celbiologie & Genetica, Toegepaste Gedragsbiologie, Gedragsbiologie (Antwerpen), Gedragsbiologie (Hasselt), Dierenwelzijn, Menselijk Gedrag & Evolutiepsychologie, Biologische Antropologie en Ethologie. Naast diverse nevenfuncties, woordvoerder- en lidmaatschappen is hij lid van de Raad voor Advies van EOS en schrijft hij de blogs “De bril van Darwin” voor EOS. Verder heeft hij diverse boeken gepubliceerd.Lexicon van de gedragsbiologie (1996), Introductie tot de gedragsbiologie (1997), De bril van Darwin (2000), Waarom we willen wat we willen (2004) en De Brein Machine (2008)

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.