0

Nieuw verschenen: Handboek Neurofeedback bij ADHD

Handboek neurofeedback bij ADHD / druk 1Neurofeedback is een sterk opkomende behandeling die in Nederland steeds meer toegepast wordt. Recent onderzoek heeft laten zien dat neurofeedback voor de behandeling van ADHD  als een bewezen effectieve behandelmethode gezien kan worden.

Handboek Neurofeedback bij ADHD is het eerste boek van Nederlandse bodem dat een praktische handleiding is voor Neurofeedbacktherapie bij ADHD. Dit boek geeft een overzicht van wat ADHD precies inhoudt op klinisch, neuropsychologisch en neurofysiologisch gebied. Verder wordt in dit boek beschreven hoe neurofeedback als behandelmethode bij ADHD wordt toegepast. Tevens worden kort de toepassingen en resultaten van neurofeedback bij epilepsie en autisme aangestipt. Als men dit boek heeft gelezen, is men op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen van neurofeedback bij ADHD.

Het handboek is bedoeld voor professionals die zich willen verdiepen in neurofeedback en de toepassing ervan, en voor degenen die geïnteresseerd zijn in de neurobiologie, neuropsychologie en behandeling van ADHD. Ook kan dit boek waardevol zijn voor studenten psychologie, geneeskunde en orthopedagogiek.
Aan het Handboek Neurofeedback bij ADHD, onder redactie van Martijn Arns, heeft een breed team van experts en onderzoekers meegewerkt, te weten: Jan Buitelaar, Else Dahmen, Johan Fekkes, Willem Fonteijn, Berrie Gerrits, Mirjam Kouijzer, Ger Loots, Jan de Moor, Derk Mulder, Peter van Nunen, Ben Reitsma, Sabine de Ridder, Dagmar Timmers, Dorothea Timmers-Huigens en Roland Verment. Het voorwoord is geschreven door Joel Lubar, die in 1976 over de eerste toepassing van Neurofeedback bij ADHD publiceerde. Verkrijgbaar bij o.a. Brainclinics en uw boekhandel

Bestellen: Handboek neurofeedback bij ADHD / druk 1 –  Arns, M. & S. de Ridder

 
 

Over de auteur

Martijn Arns studeerde eind jaren 90 af als Biologisch psycholoog aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na verschillende projecten op het gebied van toegepast hersenonderzoek in het Westmead Hospital in Sydney, het Max Planck Instituut in Munchen en Organon Research in Newhouse, begon hij in 2001 met wat nu Onderzoeksinstituut Brainclinics en Psychologenpraktijk Brainclinics is. Martijn Arns is gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht op EEG gebaseerde personalized medicine bij ADHD en depressie en is gespecialiseerd in toepassing van hersenscan-technieken bij het bepalen van de juiste behandeling bij ADHD en depressie. Daarnaast is hij gespecialiseerd in de ontwikkeling en toepassing van neuromodulatie technieken zoals neurofeedback bij de behandeling van ADHD en magnetische hersenstimulatie (rTMS) bij de behandeling van depressie. Bij Psychologenpraktijk Brainclinics superviseert Martijn Arns een team van gespecialiseerde psychologen bij de toepassing van deze technieken. Bij Onderzoeksinstituut Brainclinics voert Martijn Arns in samenwerking met een team onderzoekers en verschillende universiteiten toegepast wetenschappelijk onderzoek uit naar personalized medicine en neuromodulatie technieken. Daarnaast verzorgt hij verschillende (internationaal) geaccrediteerde opleidingen en cursussen op deze gebieden. Martijn Arns is directeur van Onderzoeksinstituut Brainclinics en Psychologenpraktijk Brainclinics, verbonden aan de Universiteit Utrecht, afdeling experimentele psychologie, en was oprichter van Brainquiry tot juli 2007. Daarnaast heeft Martijn Arns zitting in het bestuur van de International Pharmaco-EEG Society (IPEG) en is lid van diverse beroepsorganisaties zoals het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen), ISNR, ECNS, SAN, AAAS en ISAD. Voor zijn online CV zie ook LinkedIn en voor een overzicht van zijn publicaties zie ook Publications.

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.