0

Onverwacht inzicht – neurologe Jill Bolte Taylor over haar hersenbloeding

Onverwacht inzichtMijn leven lang was ik mijn eigen hersenspinsel geweest! Graag deel ik mijn kennis van het brein en het respect voor de cellen die de mens maken tot mens. Unieke memoires van internationaal vermaard hersenspecialiste. Jill Taylor schrijft op een toegankelijke en humoristische manier hoe zij haar herseninfarct heeft ervaren en hoe het haar leven heeft veranderd. Boodschap is dat we geen infarct hoeven te beleven om een gepassioneerd persoon te worden. Per jaar krijgen 41.000 mensen een hersenbloeding; 7000 krijgen een tweede beroerte binnen het jaar; 190.000 mensen leven met de gevolgen ervan.

Gast bij Soul Series van Oprah Winfrey. Top 10 New York Times-bestseller. Auteursbezoek in 2009; beschikbaar voor interviews. Uitgebreide pr- en advertentiecampagne. In 1996 kreeg Jill Bolte Taylor een ernstig herseninfarct. Als professioneel neuroanatoom observeerde ze hoe haar eigen brein volledig uitviel, zozeer dat ze niet meer kon lopen, praten, lezen, schrijven of zich nog iets van haar leven herinneren, en at alles in een tijdsverloop van vier uur. Taylor schrijft over deze bloedstollende ervaring én over haar ongewone en inspirerende tocht uit de afgrond van een beschadigd brein. Het duurde acht jaar voordat ze geheel genezen was. Dr. Jill Bolte Taylor is als neuroanatoom verbonden aan Indiana University in Indianapolis en aan het Harvard Brain Tissue Resource Center. Taylor is opgenomen in de lijst van de honderd invloedrijkste personen ter wereld in 2008 (Time Magazine, 12 mei 2008) en is te gast in Soul Series van Oprah Winfrey. Zie verder http://www.drjilltaylor.com.

 

boek:                               luisterboek:        

 

Bekijk ook de video hieronder eens waar dr. Jill Bolte Taylor vertelt over haar ‘onverwacht inzicht’. 

 artikelen:
Onverwacht inzicht – werking linker- en rechterbrein
Functies van linker en rechter hersenhelft

Over de auteur

“Stappen voorwaarts” is het credo van drs Marco Buschman, een betrokken trainer/coach met een directe en persoonlijke stijl. Hij is oprichter van Buschman Training & Coaching en is actief op het gebied van training, coaching, teambuilding, interim management en veranderkunde. Marco richt zich op de ontwikkeling van individuen en teams. Enerzijds door het ontwikkelen en verzorgen van praktijkgerichte trainingen op het gebied van leiderschap, coaching, communicatieve vaardigheden, persoonlijke effectiviteit en consultancy. Deze trainingen zijn onder meer gebaseerd op jarenlange ervaring.

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.