0

Positivity – the Hidden Strength of Positive Emotions

In haar boek ‘Positivity’ beschrijft Barbara Fredrickson, Ph.D., op UNC Chapel Hill een fascinerend nieuw onderzoek. Hierin geeft ze aan dat uit de onderzoeksgegevens blijkt dat positiviteit of positieve emoties relaties, werk en gezondheid kunnen versterken en bovendien negatieve emoties zoals woede en wrok tegengaan. Volgens haar bepaalt de verhouding tussen het positieve en het negatieve ons gevoel van welzijn. Ze noemt dit de “positivity ratio”, ook wel positiviteits-verhouding.
 
Wil u werken aan het gevoel van welzijn in uw leven dan is het het beter om niet te proberen om de hele tijd positief te zijn, maar gaat het er om dat je meer positiviteit in je leven brengt. Volgens Frederickson is ideale “positivity ratio” – verhouding positief-negatief – 3-tegen-1. Kom je daaronder dan kom je in een neerwaartse spiraal terecht, die wordt aangewakkerd door negativiteit, maar zit je daarboven dan kom je in een opwaartse spiraal waarbij positiviteit zorgt voor extra energietoevoer door positiviteit. Je wordt creatiever en voelt je veel beter, veel levendiger.
 
 button boek bestellen

 

 

Over de auteur

De Amerikaanse hoogleraar en onderzoeker Barbara Frederickson (1964), werkt nu op het departement Psychologie aan de Universiteit van North Carolina in Chapel Hill, waar zij Kenan Distinguished Professor in de Psychologie is. Zij doet al zo’n 20 jaar onderzoek naar het effect van positieve emoties op onze gezondheid en geluk. De resultaten laten zien dat positieve emoties ook belangrijke gevolgen hebben voor onze denkvermogens: we zijn creatiever en slimmer als de positieve gevoelens overheersen. Een ratio van 3:1 (positief:negatief) blijkt optimaal voor een goede balans. Haar bevindingen heeft zij beschreven in het boek Positivity.

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.