0

Sportdranken stimuleren hersenen en niet de vermoeide spieren

Sportdrankjes_stimuleren_hersenenSportdranken hebben geen invloed op vermoeide spieren, maar stimuleren wel de hersenen, concluderen onderzoekers. Ze helpen je om door te gaan. Sportdranken stimuleren alleen de hersenen

Dit concluderen onderzoekers van de universiteit van Birmingham en Manchester Metropolitan universiteit. Ze onderzochten verschillende sportdranken. Ze ontdekten dat de suikers in de sportdrank geen enkel effect hebben op je spieren. Wel kunnen de energiedranken je motiveren om door te gaan met sporten, doordat ze je hersenen stimuleren.

De onderzoekers ontdekten dat de sportdranken de belonings- en genotsdelen van de hersenen activeren, zodat je betere prestaties levert. Andere dranken hebben dit effect niet. Een sportdrank zou pas na enkele uren een invloed hebben op het lichaam, omdat je lichaam pas na enkele uren sporten de opgeslagen suikers zal opnemen. Dit onderzoek, dat in het magazine Journal of Physiology verscheen, levert een bewijs voor de theorie dat de hersenen een belangrijke rol spelen bij het leveren van optimale lichamelijke prestaties.

Over de auteur

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.