0

Zelfinzicht met online test bij psychische klachten

pq-test-psychologische-online-test-Brainquest.nl

In deze donkere dagen hebben nogal wat mensen last van een dip of depressie. Het lijkt er soms op dat de media dit gevoel bij aardig wat mensen nog eens een keer versterken. Alles glamour en glitter, geslaagde mensen, altijd glimlachende, dure auto’s, en perfect uiterlijk. Waarom heb ik dat dan niet?

Psychische APK test
Voor de mensen die zich zorgen maken is er een online oplossing: de APK test voor de psychische gesteldheid. Het resultaat wordt samengevat in een helder rapport je eventueel ook aan je huisarts kunt voorleggen. De test is gratis en wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

Onnodig doorverwijzen is kostbaar en zelf inzicht helpt. Dat vindt ook de Friesland Zorgverzekeraar die de test als eerste heeft ‘geadopteerd’ en haar klanten hierover heeft geïnformeerd.

Doorverwijzing GGZ instellingen
Bij psychische problemen valt een deel van doorverwijzingen onbedoeld verkeerd uit. Inzicht in de aard en ernst van de klachten/klachten is een belangrijke voorwaarde voor een goede diagnose. Onnodig medicijngebruik of verslechtering van de situatie kan zo eerder voorkomen worden. Door meer duidelijkheid te geven over de mogelijke redenen van een klacht, krijgen mensen meer mogelijkheden in handen om eerst zelf een oplossing te zoeken en deze eventueel te bespreken met de huisarts.

Analyse eigen situatie
Op basis van uitgebreid onderzoek is de PQ-test ontwikkeld. De test, die nu online is op www.pq-test.nl, biedt mensen de mogelijkheid om als eerste stap de eigen situatie te analyseren. Aan de ontwikkeling van deze test is bijgedragen door De Friesland Zorgverzekeringen. Klanten van andere zorgverzekeraars kunnen de test ook doen. Iedere zorgverzekeraar kan de test vergoeden omdat deze wordt gezien als een eerste online psychologisch consult. De Friesland Zorgverzekeraar maakt dit al mogelijk.

Over de auteur

reacties (0)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Reacties gestopt.